SM Luftballong

Tog en dagstur till Gränna igår. Turistade under dagen och fotade luftballonger på kvällen.

18.30 samlades deltagarna i Andréedagarnas flygningar för briefing. Även jag var på plats och fick startpositionen, cirka tre mil från gränna.

Väl på plats öppnade sig himlen en stund innan start men ballongfararna är vana vid väderomslag och började veckla ut sina ballonger innan regnet upphörde. Sedan hände allt med en väldig fart. Ballongerna fylldes mycket snabbare än jag hade trott och en efter en följde dem haren. Den stora ballongen som startade något före de tävlande.

Efter cirka 15 minuters flygning skulle haren gå ner och markera landningsplats för övriga. Gissar att det tog lite längre tid att hitta en lämplig plats, för vindarna bidrog inte till några högre hastigheter. Så snart de sista ballongerna lyfte packade jag ihop utrustningen och styrde hemåt.

Kan varmt rekomendera att fota en ballongtävling om ni får möjlighet. Mycket färg och form och en upplevelse att vara så nära de stora ballongerna.

Fler bilder finns i portfolion.

 

Luftballong1 (dubbel regnbåge)

 

Luftballong2

 

Luftballong4

 

Luftballong5

Inlagt 2012-07-15 22:47 | Läst 4695 ggr. | Permalink
fina bilder, speciellt nr 2 när man ser arbetet bakom...

mvh Tommy
Svar från Martin Larsen 2012-07-15 23:55
Tack Tommy. Jag håller med. Hade svårt att bestämma mig om bilden du avser, eller den rakt underifrån på den blåa ballongen var bäst.
Snyggt att du fick med regnbågen på första bilden som matchar luftballongen i både färg och form!
Luftballonger är verkligen läckra och jag förstår precis hur kul man kan ha som fotograf om man kan vara med även när de startar. Färgerna och sömmarna får mej att spritta av inspirationslusta. Måste se till att få vara med om detta någon gång. Jag fastnar för den första och sista bilden.
Hälsningar Lena
Svar från Martin Larsen 2012-07-16 09:39
Tack Sirpa och Lena. Jag förstod ganska snart att det inte var fråga om någon actionfotografering här. Blev att leta vinklar och färger iställett. Regnbågen förhöjde det hela ännu mer.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?