Att lägga fotointresset på is

Köp ett hus. Sen har du inte tid att odla ditt fotintresse på ett tag. Snart tio månader sedan jag flyttade till hus, och först nu känner jag att fotandet är på väg tillbaka. Åtminstone i mitt pågående projekt - att fota 100 sporter.

Många bilder på huset, renoveringar, och fåglar och djur i trädgården har det förvisso blivit, men inga fotoutflykter. Med undantag för orienterings-SM i skogarna hemmavid, beachvolleyboll i samband med tv-jobb och en ju jitsu-tävling i Göteborg.

I tisdags bröts äntligen dödläget. Eller egentligen skulle redan söndagen ha ägnats åt sportfoto, men dragracingen regnade bort. Istället blev det då tisdag, och Swedish Match Cup på Marstrand.

Även denna fotodag höll dock på att gå till spillo. Vindarna fanns inte när jag anlände med färjan kring lunchtid. Inga race hade heller kunnat köras under förmiddagen. Lyckligtvis blåste det upp efter en timma och matchracebåtarna lämnade bryggan.

Jag hade förväntat mig två båtar i kamp, som sedan följdes av ytterligare två när de första gått i mål, osv. Så blev det inte riktigt. Istället startade de tävlande paren med fem minuters mellanrum, och till slut var det åtta båtar i banan samtidigt. Ganska rörigt för den oinsatte, och svårt att få rena bilder.

Efter de fyra första matcherna bytte jag vattenbrynet mot ett restaurangdäck vid starten, och fick därifrån en del täta bilder. Mest action hade det givetvis blivit från en av domarbåtarna, eller ståendes på en av segelbåtarna. Den positionen får dock sparas till nästa gång.

Fotoschemat för sommaren är nu planerat och det verkar bli allt från luftballong till kanot. Mina 32 sporter är förhoppningsvis närmare 40 vid sommarens slut. 

 

 

 

Inlagt 2012-07-05 19:48 | Läst 3079 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?