SM-veckan dag 2

Dag två gav fem nya idrotter och en ny favorit - submission wrestling.

Brottningsdisciplinen blev min nionde och sista idrott under sm-veckan. När jag kom fram till arenan möttes jag av meddelandet att tävlingarna redan var klara. SVT hade tidigarelagt allt med två timmar. Toppen att pressansvariga sitter och håller på den informationen istället för att meddela oss som flänger runt mellan arenorna. Vi fick ju mail om allehanda andra saker, som inte hade med tävlingarna att göra.

Det visade sig dock att den öppna viktklassen inte var avgjord så det blev en stunds fotande i brottningshallen. Submission wrestling är verkligen rolig att fota. Rekomenderas varmt om ni får möjlighet. Brottarna är i ständig rörelse och döms sällan ner i underläge, eller upp från detsamma, som i klassisk brottning. Eftersom det mesta är tillåtet (som hör brottning till) så blir det ofta ganska spektakulära situationer.

Submission wrestling blev som tidigare nämnt min sista sport innan hemfärd. Innan dess hann jag under andra dagen med;

Ultimate som är en rolig sport att utöva men som inte bjuder på särskilt mycket i fotoväg.

Dragkamp som är väldigt statiskt men som å andra sidan bjuder på massor av fighting faces.

Militär femkamp som verkligen utmanar fotografen i att hitta rätt positioner och vinklar.

Fallskärm, squash, casting och orienteringsskytte fick av olika anledningar utgå ur mitt ursprungliga fotoschema. En lärdom av dessa två dagar är att inte planera schemat för tight. Inte för att man själv inte hinner med, utan för att vissa grenar helt enkelt inte håller på så länge som schemat utlovar.

Trots allt nio nya sporter att lägga till samlingen. Målet om att hinna fota 25 sporter innan sommaren slut kan nu skrivas upp till att ha klarat av en tredjedel av de hundra sporterna när hösten kommer.

Återstår nu gör valet av de bästa bilderna bland de nästan 3 000 som jag fick med mig hem. Sen ska dem redigeras oxå. Puh!

Inlagt 2011-07-03 17:08 | Läst 2653 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?