SM-veckan dag 1

Första dagen av två i Halmstad är avklarad. Sex tilltänkta sporter blev fyra. Ödets ironi såg till att det blåste för mycket för fallskärmshopparna, och för lite för vindsurfarna.

Båda ovanstående idrotter höll till på Tylösand men jag började min dag på Söndrums IP. Schemat utlovade Ultimate. Schemat var dock fel och frisbeegrenen avgörs enbart under lördagen. Surt eftersom jag hade kunnat stanna i sängen i ytterligare en timma om jag vetat om det innan. Nu fick jag istället invänta Rugbyns först match klockan 10.20. En sport som kanske inte är så svårfotad men det är ofta lite för långa avstånd för min 70-200. Valde att sätta extendern på sitt första riktiga prov. Lite ”luddigare” blir ju bilderna med en två gångers extender men att döma av kamerans skärm så funkade det helt ok.

Efter fem matcher, fyra herr och en dam, kände jag att det var dags att röra på mig. Åkte ut till Tylösand och fick uppleva ingressens ironi. Visste iofs att fallskärmshopparna inte skulle hoppa men trodde aldrig att vindsurfarna var så kräsna.

Vände istället in till centrum för att bevaka några drabbningar kanotpolo. Drabbning är verkligen rätt ord. Det smäller rejält och några gånger tror jag att ett drunkningstillbud var nära förestående. Alla utövare är nämligen inte lika duktiga på att vända sin kapsejsade båt på rätt köl.

Efter två matcher visade det sig att vindarna tilltagit på Tylösand så det blev att fara tillbaka. Jag har tidigare filmat segling från följebåt och det korta avståndet är att föredra. Från stranden gick det inte att få några höjdarbilder.

Dagen avslutades inne i centrum med Extreme Enduro. Tänk dig en liten motocrossbana, fast inte bara med hopp och kurvor. Istället även med stockar och diken fyllda med sten eller vedklabbar. Snabbt, kompakt och publikvänligt. Att döma av åkarnas kommentarer är det även en rolig disciplin att utöva. Sådana här fjanterier trodde jag dock att vi hade lagt bakom oss i Sverige;

I morgon har jag planerat att följa ultimate, dragkamp, simning, orienteringsskytte, militär femkamp, submission wrestling och möjligen squash. Återstår att se om schemat håller.

Ytterligare några smakprov (utan motorsportens kvinnosyn)

Inlagt 2011-07-01 23:08 | Läst 2296 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?