En sport som skulle passa mig

Håller ett bra tempo i fotandet för tillfället. I helgen lyckades jag föreviga ännu en sport av det lite mer undanskymda slaget - bågskyttets disciplin 3D.

Måste säga att tävlingsformen hade passat mig som handsken. Grenen är naturnära och okomplicerad, och bygger på koncentration och individens skicklighet. Målet är att träffa gummimodeller av djur i naturlig storlek. Djurens storlek varierar från bäver till björn.

Fotomässigt finns som i alla skyttegrenar en stor svårighet och det är givetvis att det varken är säkert eller tillåtet att fota i skottlinjen. Därav tvingas man fota från sidan men så länge skyttens ögon syns så blir närvaron ganska bra ändå.

Fler bilder finns i portfolion.

Inlagt 2011-06-12 20:51 | Läst 3413 ggr. | Permalink
Jag har funderat på stativ och fjärrutlösare. Antingen ett fullstort stativ som står alldeles bredvid skottlinjen (funkar bara på träning) eller ett ministativ med ett vidvinkel/fisheye rakt under bågen riktad uppåt..
Svar från Martin Larsen 2011-06-13 15:07
Har haft liknande tanke. Dock när det gällde pistolskytte. När vi spelade in pistol för tv-reportage hade vi en obemannad fast kamera ute på fältet, dock ej i skottlinjen, och en kamera inne i skyttehallen bakom skyttarna.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver