Att fota rakt upp i taket

I helgen var turen kommen till Trampolin i min jakt på alla udda och underbara sporter.

Tävlingen arrangerades i Herrljunga och Frivolten Cup, som den heter, är en riktig stortävling. Årets upplaga lockade tävlande från ett tiotal Europeiska nationer och dessutom från Argentina, Canada och USA. De sistnämnda kom med sin landslagstrupp och deras resultat gällde för kval till VM. Således ingen dussintävling för de närmast sörjande. En stor nation fattades dock. Världsledande Kina. Enligt arrangören måste taket höjas för att kineserna ska kunna delta.

Efter att ha frågat var jag fick vara och fota och var jag inte borde befinna mig (svaret blev "inte under trampolinen") började jag med att jaga bilder från sidan av trampolinerna. En trevlig vinkel som fångade gymnasten på ett bra sätt men dessvärre även en vinkel som innebar skott rakt in i lysrören. Ganska snart insåg jag att en annan vinkel var nödvändig.

Sällade mig istället till åskådarna och tog plats högst upp på den ganska låga läktaren. Lite längre ifrån hopparna men en bättre vinkel sett till störande ljus. Dessutom kunde jag täcka in golvets alla fyra trampoliner från min upphöjda position.

Slutresultatet blev helt ok men Trampolin är en av de svåraste sporterna jag fotat hittills. Vad gäller komiska situationer placerar sig dock sporten högt. På åtskilliga bilder måste man titta två gånger för att inse att gymnasten befinner sig en bit under trampolinens kant, och på väg upp igen.

 

Men det är ju främst höjden på hoppen som imponerar i denna sport.

Fler bilder från tävlingen kan beskådas i min portfolio.

Inlagt 2011-06-05 23:27 | Läst 3577 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?