Skilda världar

Fick ett litet ryck och plussade på min projektprocent med två. Har ju tänkt att fota 100 sporter. Innebandy och konståkning blev nummer 12 och 13.

Kan tyckas att jag har långt kvar att fota innan jag når hundra, och så är givetvis fallet, men med tanke på att projektet påbörjades i juni så är det ändå ganska raskt marscherat. 1,5 sporter per månad ger en projektid på knappt sex år. Sen återstår att se om schemat håller.

Helgens resultat finns nu i portfolion, men konståkningsbilderna ska ökas på med tiotalet. 

Både innebandy och konståkning ligger väldigt långt ifrån mitt personliga idrottsfokus. Konståkning säger sig självt, med tanke på att enda chansen för mig att bromsa med ett par skridskor på fötterna är att braka in i sargen eller glida tills farten tar slut. Något konstlat känns det oxå. I dagens tävling fanns uppskattningsvis 30 åskådare, sex domare och tiotalet funktionärer på plats. När åkarna glider in på isen i den öde ishallen uppklädda och sminkade som att det var dax för examensbal så uppstår en lätt surrealistisk känsla. Säkert inte för de som är vana vid miljön, men för en oinvigd fotograf. Ska dock poängtera att jag inte på något sätt ser ner på konståkningen. Ligger, som sagt, bara så långt från mitt eget fokus. Förövrigt skulle Sverigeettan Viktoria Helgesson ha tävlat, men hon strök sig dagen innan tävling.

Ishall är inte roligt för exponeringen. Inte heller för vitbalansen i Photoshop som får fullständigt spel när den ska försöka hitta rätt värden.

Innebandy är lite mer på mina breddgrader, men ändå en sport som jag inte håller särskilt högt. Troligen på grund av att jag själv är en så usel utövare.  Dessutom förstår jag inte varför hela laget måste rusa in på banan när det blir mål. I alla andra sporter hade det beteendet resulterat i utvisning. Och varför är pannband (snodd) så vanligt förekommande i just innebandy? Fotomässigt tar det nog några matcher att hitta rätt. Att fota målvakterna från långsidan var enkelt och gav bra bilder. Desto svårare att hitta bra vinklar på skyttarna. Underlättar nog om man har mer plats än en halvmeter att röra sig på bakom sargen.

Inlagt 2011-02-27 21:24 | Läst 4008 ggr. | Permalink
Ett par tips, som kanske kan vara till nytta.
Har förvisso aldrig plåtat konståkning, men väl närmare 100 hockeymatcher.
Kör alltid med "manuel"/"egen" vitbalans mot en vit del av isen.
Funkar klockrent.

Gällande innebandy.
Brukar sitta ner vid sargen där kort och långsida möts.
(Även om jag brukar variera position en del), flera av bilderna här är tagna från den positionen:
http://blogg.photo-it.net/?category_name=innebandy&paged=3
En försynt liten kontrollfråga: Hur definierar du en sport?

Det finns nämligen 70 idrotter som är medlemmar i Riksidrottsförbundet och i de 70 så ingår Akademisk idrott, Dövidrott, Handikappidrott och Skolidrott. Det finns ett antal sporter som inte är medlemmar i RF också som cricket, aussie rules, hurling, lacrosse osv.

Jag har lite samma idé att försöka ha så många sporter som möjligt i bagaget, men det är lätt att gå vilse vad som är en sport och vad som är en gren ibland. Det finns betydligt fler grenar än sporter och som sagt var 100 sporter kan vara svårt att hitta. ;-)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver