Pånyttfödd (SM-veckan 2013 dag 1)

Har tidigare konstaterat att husägande och frilansverksamhet inte ger så mycket tid över till hobbyfotografering. Står utan att tveka fast vid det. Nu har jag dock lyckats få ihop tre veckors sammanhängande ledighet, och då blir det givetvis massor av fotograferande. Framförallt som superarrangemanget SM-veckan hålls i detta nu.

Tre dagar ska det bli i Halmstad, och jag hoppas kunna klämma in en bit över tio sporter. Om hopp, kast och löpning inom friidrotten räknas separat så blir det fler.

Inledde i dag, torsdag, med att få lägga om hela planeringen. På grund av låga moln så var starten för konstflyget uppskjuten och beachvattenpolon skulle plötsligt starta klockan 12 istället för 10. Blev att slå ihjäl ett par timmar i Halmstad centrum, men passade även på att reka lite inför kommande dagar.

Tänkte delge er lite intryck från dagens sporter.

 

Beachvattenpolo - Spelas i lag om tre utespelare och en målvakt, utomhus på en plan som är mindre än en traditionell vattenpoloplan. Mycket action och mycket vattenskvätt. Svårigheter i att vattnet i Nissan var närmast brunt och att inte alla spelare var direkt bruna i skinnet. Dessutom vandrade solen in och ut ur molnen hela tiden.

 

Bänkpress - Värdelös att fota. Folk och saker överallt på scenen vilket inte gav särskilt många vinklar att fota från. Att lyftarna dessutom har huvudet mot publiken gjorde att inte ens läktaren kunde ge ansiktsbilder. Bildbyråns fotograf ställde sig uppe på scenen för att nå ansiktet men det är lite mot mina principer att ta del av skådeplatsen. Kanske fegt. Kanske respektfullt.

 

Konstflyg - Stå på backen och fota något som är en kilometer bort när avståndet är som längst. Lika dödfött som det låter. Med en 800-glugg hade avståndet blivit ok, men inte mer. Jag fick 400 med extender. Hade planen markerat sina rörelser med rök så hade lite större bilder fungerat, nu blir det mest redovisande bilder. Tyvärr.

 

Biathle - Triathlon utan cykel. Löpning, simning, löpning. I detta fall 1 500 meter löpning för herrarna, följt av 200 meter i Nissan och avslutning med ytterligare 1 500 meter löpning. Tack vare sprintdistans på varvbana så passerar de tävlande ofta, vilket ger fler fototillfällen. Nackdelen är att de passerade såpass ofta att det var svårt att hinna ta helt ny fotoposition. 

I morgon väntar mycket action på och kring Stora Torg. Skidor och skridskor, båda på hjul, cykelsprint och streetbasket. Tänkte även försöka hinna med lite casting och orienteringsskytte.

Inlagt 2013-07-04 23:04 | Läst 7983 ggr. | Permalink
Jag plåtade SM- veckan i Malmö för några år sedan och hade gärna plåtat SM-veckan i Halmstad om jag kunnat.

Bra bilder!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver